Osteopathie

Snykers Frank is gediplomeerd osteopaat en past in zijn behandelingen drie technieken toe, structurele, viscerale en craniale osteopathie. Op deze pagina vindt u informatie terug over de ostheopatische behandelingen.

Osteopathie

Osteopathie behoort tot de manuele geneeswijzen. Een osteopaat gebruikt alleen zijn handen om de bewegingen die beperkt zijn te herstellen. Apparaten of medicijnen komen er niet aan te pas om blokkades en bewegingsbeperkingen in het lichaam te vinden die verband houden met de klacht. De therapie pakt klachten aan die vaak niet makkelijk te behandelen zijn, zoals chronische rugpijn, uitstralende pijn in arm of been, migraine, whiplash, slechte darmwerking, buikpijn.

Een osteopaat onderzoekt het hele lichaam en gaat daar aan het werk waar hij de oorzaak aantreft. De behandeling gebeurt door zorgvuldig geplande en uitgevoerde manuele handelingen en gezondheidsadviezen. De gebruikte technieken worden afgestemd op het individu en zijn afhankelijk van de klachten.

Structurele osteopathie

De behandeling richt zich op de orthopedische structuren van het lichaam: de wervelkolom, de gewrichten, de spieren en ligamenten. Deze technieken omvatten specifieke mobilisatietechnieken, het oprekken van spieren en bindweefsels en zachte en zeer gerichte manipulaties.

De viscerale en craniale technieken onderscheiden de osteopathie van andere behandelmethoden. Een goed functioneren van het lichaam is afhankelijk van de interactie tussen het pariëtale, het viscerale en craniale systeem. Verlies van beweeglijkheid in één systeem zal altijd invloed hebben op de andere systemen.

Viscerale osteopathie

De viscerale technieken zijn gericht op de beweeglijkheid van de organen en zijn uiteraard heel zachte technieken.

Craniale osteopathie

De schedel bestaat uit botstukken die bewegen ten opzichte van elkaar. Ter hoogte van de verbindingen tussen deze botstukken vertrekken vliezen die zich uitspreiden over het hele lichaam. Deze vliezen omringen de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwbanen, de organen, spieren en bloedvaten. Met behulp van zeer zachte technieken op de schedel kunnen spanning ter hoogte van deze systemen opgelost worden.

CONTACTEER ONS

Snykers Frank
Prins De Merodelaan 31
3271 Averbode

Tel.: 013/777244
info@kineosteo-snykers.be